Mads Krause Sørensen

MKS Blog & Anmeldelser

En ung dansk filmentusiast anmelder og skriver om biograffilmene i din danske biograf.

05-08-2014

 

En opgørelse for nylig viste, at næsten en tredjedel af biografpremiererne herhjemme i 2014 vil være genbrug, enten remakes eller seriefilm. Og det er jo ikke kun de amerikanske film der bliver lavet masser og masser af efterfølgere og remakes, vi ser det også herhjemme i lille Danmark, herhjemme bliver der også spillet på de sikre kort, i 2014 kan man og kunne man se Far til 4 17, Min Søsters Børn 11 og Krummerne 5. Jeg forstår udmærket godt, hvorfor producenterne gør det og hvad det er der skaber de her mange efterfølgere og remakes, fordi hvis folk elskede den første film, så er det næsten 100% sikkert, at de kommer i biografen for

den næste. På Kino.dk kan man se hvilke film der er ”De Mest Ventede Film” (ifølge brugerne på kino.dk) i dag er det den 5. august og jeg vil nu skrive dem her til siden.

 

Alle 10 film er efterfølgere. ALLE 10!. Er det virkelig det vi gerne vil have fra filmbranchen, en ordentlig bunke efterfølgere. Det er selvfølgelig nemmere, at gå direkte i kødet på filmene, da dem der tager ind og ser dem kender karaktererne og universet på forhånd, men hvor forsvinder det vigtigste element fra filmverdenen… Kreativiteten hen? Hvis alle folk tager ind og ser efterfølgere og remakes, så er det jo det der forsat vil blive lavet. Der går rygter om, at Marvel Studios har planlagt film frem til og med 2028, altså de næste 14 år, der kommer nye og der kommer efterfølgere til de gamle såvel som de nye film. Film, hvor de nye møder de gamle og film. Sådan er det planlagt, alt

1. Hobbitten: Femhæreslaget

Premiere: 10.12.2014

2. The Hunger Games: Mockingjay - del 1

Premiere: 19.11.2014

3. The Hunger Games: Mockingjay - del 2

Premiere: 19.11.2015

4. Avengers 2: Age of Ultron

Premiere: 23.04.2015

5. Star Wars: Episode VII

Premiere: 17.12.2015

6. Bond 24

Premiere: 23.10.2015

7. Fasandræberne

Premiere: 02.10.2014

8. Fast & Furious 7

Premiere: 09.04.2015

9. Pirates of the Caribbean 5: Dead Men Tell No Tales

Premiere: 06.07.2017

10. Dumb and Dumber To

Premiere: 27.11.2014

sammen i det samme univers. Marvel kan sit kram, ingen tvivl om det… Beviset ligger endda her i 2014 både Captain America: Winter Soldier og Guardians of the Galaxy er fantastiske – men alligevel, 14 år i det samme univers, til den tid vil jeg være 35 år og måske have startet en familie og alt muligt sjovt. 14 år og det er kun i fremtiden, hele dette samlingsunivers startede ved Hulk (2003), men først for alvor ved Iron Man (2008), dvs. at Marvel vil lave film i det samme univers i over 20 år.

Måske er det bare mig der er en sucker for gode nye historier i nye universer og verdner, hvor de (filmskaberne) drager mig helt ind i noget jeg ikke anede jeg ville se, da jeg satte mig i det bløde sæde og lyset slukkede. Film der bliver startet og afviklet på et sted imellem 1½ - 2½ time, uden at man behøver, at vente på den næste film i en triologi, man ved bare udvikler sig til 4 film.

Jeg synes vi danskere har været gode til at fortælle historier og jeg er også i den gruppe der synes Jagten fortjente den oscar, men vi er jo selv på vej ind i efterfølgernes vej af de samme 1000 stykker grus der gentager sig og gentager sig. Vi lever i tv-serie-tiden og det ses også på filmene, vi forventer næsten, at der kommer en mere og at der blevet gået i dybden med detaljerne både omkring historien og dens karakterer – hvilket giver film det populære downtempo som de fleste serier også kører i.

Det er ikke nemt, at lave noget der ikke er set før – Men for pokker, der må da være andre muligheder end, at sætte en papegøje på en pind og lade den gentage og gentage og gentage og gentage og gentage og gentage.

Vi har brug for, at folkene med pengene også tør at satse på de knap så sikre kort, for det er her perlerne ligger og jeg ville nødig skulle give max 7-8 stjerner til alle film i fremtiden, for i min bog kan det ikke blive en unik perle, hvis ikke den ikke er …ja, unik.

 

02-08-2014

 

7 søgte uddannelser og 7 rigtig flotte afslag.

Sådan skal min sommerferie åbenbart slutte og som om det ikke er nok har jeg så også taget en 5 kilo på.

Så hvad fanden gør jeg så nu med livet? - Ja, jeg har tænkt en del over det og bestemt mig for, jeg lever sq da bare videre, tsk hvem har brug for en uddannelse i det heller lille land, som overhoved ikke snakker om andet? - Her står jeg en forholdsvis ung og begavet mand, der sagtens kan håndterer et uddannelsesforløb, som så

mange af mine unge medmennesker, men bliver nægtet det fordi mit snit er på sølle 7,2. I al min skoletid har jeg fået at vide: "7 er en rigtig flot karakter Det skal du være glad for!" Jeg var igennem hele folkeskolen og de 2 første år på gymnasiet et 10-talsbarn, men mistede lidt lysten (grundet i personlige årsager) i 3.g, ja, meget dumt af mig, ja så et 7-tal var ikke altid lige acceptabelt for mig, men min 3.g's eksamensbevis blev til et snit på 7,2 og samtlige af mine lærere der sagde, du kunne godt have fået 10, hvis bare du var mere aktiv i timerne.

Så kan du sige til mig - Mads (for det er det jeg hedder), du kan da bare søge på en af de uddannelser, som stadig er ledige, så får du jo stadig en uddannelse - Der har vi jo så problemet igen Danmark, jeg nægter at tage en uddannelse bare for, at tage en uddannelse. Jeg gider simpelthen ikke bruge tid på at uddanne mig til noget, jeg ikke har lyst til at arbejde med. Vores kære lille stat siger at de ønsker en veluddannet samfund, men de mangler lige den parentes der siger: ("undtagen alle jer der har under 10 i snit"). Og hvad er det så for noget med kvote 2, så går jeg rundt og tror, at man kan komme ind på erfaring og motivation indtil at jeg ser, at der faktisk også skal bruges en grande snit for at komme ind på kvote 2... Undskyld, hvad er idéen så, hvis uddannelsesstederne alligevel bruger snittet som adgang på kvote 2, så kan man da lige så godt bare gøre det hele til en stor kvote 1.

 

Nå puh... det var godt nok en masse brok. Okay, ikke mere brok imod systemet for idag.

Min dag har været stille og rolig. Stod op klokken 11 (gik i seng lidt senere end jeg burde ha' gjort), i bad, ned og hente en pakke fra Zalando (har købt nye sko Jubiiii - Ja, det er dem på billederne), så tog jeg en god tur på rulleskøjtetur på næsten 9 kilometer (i hvert fald ifølge Endomondo), hotdogs

til aften også inviterede jeg min mor i biffen og se "Begin Again" (som har fået den kedelige titel "Forelskelse i New York") og den var faktisk ganske interessant, meget utraditionel film på flere måder og det gik hurtigt op for mig, at jeg har savnet, at anmelde film, så det kommer til at ske snart igen. På torsdag kommer der to spændende film "Lucy" og "Hercules".

Lucy, med Scarlett Johansson i hovedrollen om en kvinde der kan udnytte 100% af hjernen og får Superkræfter! Hercules med Dwayne "The Rock" Johnson som den græske legende, som viser historien, mere tro mod den originale fortælling end Disneys' romantisering. Begge film jeg ser meget frem til at se og skal nok give en anmeldelse med på vejen, så i ved om det er værd at bruge både tid og penge på. "Begin Again" var en meget dejlig musikalsk oplevelse og en ganske sød historie der virkede meget naturlig og real og samtidig havde filmen den påvirkning at man bare sank mere og mere ind i det og faktisk nærmest glemte, at man sad i biografen. Jeg har ligesom alle andre mænd en svaghed for smukke kvinder

og jeg bliver især blød i knæene når en pige kan synge, så da Keira Knightley stiller sig op på en scene og synger, som det allerførste i filmen (og ja, det lød faktisk ganske udmærket), så fik jeg lidt goosebumps og kunne ikke lade vær' med at smile. Sød lille romantisk film, med masser og masser og så lidt mere musik, der var næsten lige så stor en procentdel af filmen som var dækket af sang og musik som i "Les Misérables". Nå en god dag, nu står den på Game of Thrones og i morgen vil jeg smutte ind og se "Guardians of the Galaxy".

God nat, god dag, bare have det godt og fuck nu om du fik din uddannelse - Vi finder bare en anden vej omkring!

 

 

 

Det her var så det første blogopslag her på min side og i fremtiden regner jeg med at de kommer i en stille strøm, når det lige passer ind i min hverdag og med emner.

 

Jeg ejer ikke de viste klip fra film og videoer i mine anmeldelser.

 

Hvis du ønsker at kontakte til mig, kan det gøres på:

mads@krause-soerensen.dk